30 august 2016, 10:37 Moldovan reality views 5488
Veaceslav Platon a fost extrădat
30 august 2016, 10:37 Moldovan reality views 5488

Veaceslav Platon a fost extrădat

Omul de afaceri Veaceslav Platon, arestat în Ucraina, a fost extrădat luni, 29 august, în Republica Moldova.

Procuratura Generală a Republicii Moldova anunţă că, imediat după predarea acestuia, procurorii i-au adus la cunoştinţă învinuirea. Astăzi, 30 august, Judecătoria Buiucani urmează să se expună asupra demersului procurorilor privind prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare pe numele lui Platon.

Veaceslav Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a dus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800 de milioane de lei. Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite, au fost transferaţi pe conturile mai multor companii off shore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior o parte a fost utilizată pentru stingerea unor credite în băncile din Republica Moldova.

Source: ipn.md

Keywords:

Moldova , Ucraina , judecata

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
534 locuitori

Beloci este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Rîbnița și la 128 km de Chișinău. Conform datelor anului 2011 populația satului constituia 534 de oameni. Satul Beloci a fost menționat documentar în anul 1711.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.