09 july 2016, 14:16 Moldovan reality views 7914
Organizaţiile de veterani vor colabora cu Ministerul Muncii
09 july 2016, 14:16 Moldovan reality views 7914

Organizaţiile de veterani vor colabora cu Ministerul Muncii

Mai multe organizaţii de veterani participanţi la acţiunile de luptă din Afganistan şi în conflictul din Transnistria au semnat miercuri un acord de colaborare cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

Ministrul Stela Grigoraş a exprimat deschiderea Ministerului către un dialog continuu cu organizaţiile de veterani pentru a identifica împreună cele mai bune soluţii pentru problemele cu care se confruntă veteranii, dar şi pentru a consolida participarea organizaţiilor de veterani la luarea deciziilor ce ţin de bunăstarea lor socială.

Potrivit acordului, veteranii vor beneficia de suport şi asistenţă privind angajarea în câmpul muncii şi servicii de formare profesională. Totodată, veteranilor cu statut de şomer li se va acorda ajutor de şomaj sau alocaţie pentru integrare sau reintegrare profesională.

Reprezentantul Uniunii Republicane a Veteranilor Războiului din Afganistan, Mihail Mocan, a menţionat că un rol important în iniţierea semnării acordului l-a avut consilierul prim-ministrului, fostul şef al marelui Stat Major al Armatei Naţionale, Ion Coropceanu.

"El ştie din propria experienţă ce înseamnă războiul. De aceea salutăm semnarea acestui document, sperînd că acesta va contribui la îmbunătăţirea bunăstării familiilor veteranilor", a spus el.

Preşedintele Uniunii Veteranilor "Sfîntul Gheorghe Biruitorul", Victor Alerguş, l-a susţinut pe colegul său şi a menţionat că se bucură că puterea executivă ia măsuri pentru soluţionarea problemelor veteranilor.

Source: www.infotag.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1702
Populația:
670 locuitori

Stroiești (Stroenți) este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Rîbnița și la 125 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 670 de oameni. Satul Stroiești a fost menționată documentar în anul 1702.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.