15 september 2016, 10:21 Moldovan reality views 4336
Studenţii moldoveni sînt invitaţi să viziteze Cehia
15 september 2016, 10:21 Moldovan reality views 4336

Studenţii moldoveni sînt invitaţi să viziteze Cehia

Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova anunţă cea de-a doua ediţie a vizitei de studiu în statele membre UE pentru studenţii din Republica Moldova dornici să cunoască în detaliu Acordul de Asociere încheiat între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, cu accent pe Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA).

Beneficiarii vizitei de studiu în Cehia vor fi selectaţi în urma unei competiţii publice, precedată de o serie de seminare tematice. În afară de cunoaşterea oportunităţilor oferite de implementarea DCFTA, ediţia din acest an este organizată sub "egida" potenţialului de promovare şi de dezvoltare a turismului, luînd în considerare faptul că turismul rural este identificat ca fiind una dintre sursele posibile de dezvoltare economică a Moldovei.

Seminarele tematice vor avea loc în perioada 17-21 octombrie 2016, în timp ce vizita de studiu în Republica Cehă este planificată pentru noiembrie 2016. Participarea la seminarii şi vizita de studiu sînt gratuite, toate costurile aferente sînt acoperite de către Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova (inclusiv călătorie şi cazare în Republica Cehă ).

Obiectivul principal al acestei iniţiative este de a educa tineretul, viitoarea generaţie de antreprenori, prin exemplificarea experienţei statelor membre UE şi modul în care pot să profite de oportunităţile şi beneficiile oferite de aproximarea la UE.

În cadrul ediţiei precedente, studenţii moldoveni au vizitat România, s-au întîlnit cu experţi care le-au împărtăşit tinerilor opinia lor cu privire la experienţa României şi lecţiile învăţate în căile sale de aderare la UE, dar şi despre beneficiile potenţiale pentru Republica Moldova în procesul de armonizare la UE. (Pentru detalii, contactaţi 022 214156, irina.dragutanu@bdr.md).

 

Source: infotag.md

Keywords:

Cehia , studenţi , invitație

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
800 locuitori

Băneştii Noi este un sat din cadrul comunei Băneşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţă de 10 km de oraşul Teleneşti şi la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 800 de oameni. Satul Băneştii Noi a fost menționat documentar în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.