15 september 2016, 15:45 Moldovan reality views 4504
Ministerul Educației le-a interzis profesorilor meditațiile
15 september 2016, 15:45 Moldovan reality views 4504

Ministerul Educației le-a interzis profesorilor meditațiile

Ministerul Educației al Republicii Moldova le-a interzis managerilor, cadrelor didactice și părinților să colecteze în mod ilegal bani pentru achiziționarea manualelor, alimentelor pentru copii, crearea grupelor cu program prelungit și altele în instituțiile de învățămînt din țară.

"Cele mai multe dintre plîngerile părinților se referă la colectarea banilor pentru închirierea sau achiziționarea manualelor", a subliniat Fusu.

Totodată, ea a precizat faptul că în instituțiile de învățămînt nu este permisă organizarea grupurilor sau claselor pentru meditații, iar lecțiile individuale, private sînt strict interzise.

În plus, în instituțiile, unde nu există Comitete Părintești nu pot fi colectați bani pentru Fondul școlii, clasei sau pentru alte organizații.

În același timp, mulți părinți declară că sînt dezamăgiți de interzicerea meditațiilor și grupurilor cu program prelungit cu plată în școli, subliniind că erau comode și că de serviciile acestora beneficiau mulți, ceea ce le permitea, de asemenea, profesorilor, măcar un pic, să-și mărească veniturile modeste.

Source: actualitati.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
1134 locuitori

Jeloboc este un sat din cadrul comunei Piatra, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 9 km de oraşul Orhei şi la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1134 de oameni. Satul Jeloboc a fost menționat documentar în anul 1774.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.