16 september 2016, 14:15 Moldovan reality views 4232
Acordul moldo-lituanian de cooperare în domeniul mediului
16 september 2016, 14:15 Moldovan reality views 4232

Acordul moldo-lituanian de cooperare în domeniul mediului

Miniştrii Mediului din R. Moldova şi Lituania, Valeriu Munteanu şi Kęstutis Trečiokas, au semnat ieri la Chişinău un tratat interguvernamental cu privire la cooperarea în domeniul mediului.

Acordul prevede schimb de experienţă între cele două state în sectorul protecţiei mediului şi crearea unui cadru legal adecvat pentru colaborarea bilaterală. Documentul va contribui la consolidarea relaţiilor moldo-lituaniene în domeniile protecţiei şi conservării diversităţii biologice, managementului deşeurilor şi substanţelor periculoase, elaborării de politici pentru o mai bună gestionare a resurselor de apă şi aer etc.

Principalele direcţii de cooperare cu Lituania se referă la preluarea experienţei în armonizarea legislaţiei naţionale cu cea comunitară, precum şi la mobilizarea asistenţei tehnice şi financiare pentru implementarea politicilor naţionale în domeniul mediului.

Totodată, „semnarea acestui acord va facilita posibilitatea de accesare a suportului financiar pentru implementarea prevederilor capitolului 16 „Mediul Înconjurător" şi capitolului 17 „Schimbări climatice" din Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, şi anume în ceea ce priveşte aproximarea legislaţiei de mediu", se indică într-un comunicat al Ministerului Mediului.

Source: moldpres.md

Keywords:

acord , cooperare , Lituania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1645 locuitori

Chipeşca este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Chipeşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 25 km de orașul Şoldăneşti și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1645 de oameni. Menționat documentar în 1570.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.