18 september 2016, 09:35 Moldovan reality views 7609
Putin despre situația politică din Moldova
18 september 2016, 09:35 Moldovan reality views 7609

Putin despre situația politică din Moldova

Făcînd bilanțul Summitului CSI de la Bișkek, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova dorește ca problemele politice din Moldova să fie depășite.

„Moldova urma să preia președinția CSI, însă avînd în vedere problemele despre care știm cu toții, dorim ca acestea să fie depășite cît mai rapid", le-a spus președintele rus jurnaliștilor.

Vladimir Putin a precizat că vineri și astăzi a discutat cu premierul moldovean.

„Sper că vom stabili un dialog de lucru, vom vedea care vor fi rezultatele. Ne dorim foarte mult să găsim un consens, însă în format bilateral acest lucru deja este imposibil de realizat, avînd în vedere că Moldova a semnat acordul respectiv cu Uniunea Europeană. Neapărat este nevoie de participarea Comisiei Europene. Să sperăm că vom ajunge la soluții pozitive", a conchis șeful de la Kremlin.

Amintim că la Summitul CSI Moldova a fost reprezentată de premierul Pavel Filip.

Potrivit lui Filip, Moldova este interesată în intensificarea și diversificarea cooperării comercial-economice în cadrul CSI.
„Vom participa activ în continuare la activitățile de modernizare a economiei naționale, utilizarea eficientă a infrastructurii în transport și a rețelelor energetice, realizarea potențialului economic și asigurarea securității alimentare a produselor țărilor noastre", a spus Filip.

Summitul șefilor de state din CSI s-a desfășurat în perioada 16-17 septembrie, la Bișkek.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1836
Populația:
305 locuitori

Briceva este un sat din cadrul comunei Tîrnova, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Dondușeni și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 305 oameni. Satul Briceva a fost menționat documentar în anul 1836.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.