28 september 2016, 14:45 Moldovan reality views 4201
Sondaj: 6 partide ar accede în Parlament
28 september 2016, 14:45 Moldovan reality views 4201

Sondaj: 6 partide ar accede în Parlament

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, în Parlament ar accede șase formațiuni politice, dintre care trei din actuala legislatură.

Astfel, noua componență a Parlamentului ar arăta în felul următor: PSRM – 35% , PD – 13%, „Partidul Nostru" – 13%, Platforma DA – 12,7 %, PAS – 9,8%, PCRM – 7,2%. Datele au fost colectate în cadrul unui sondaj de opinie realizat de CBS-AXA în parteneriat cu IDIS „Viitorul". PLDM și PD nu ar trece pragul electoral.

Acesta date reflectă doar răspunsurile alegătorilor deciși. 26 la sută dintre respondenți s-au arătat însă indeciși, iar circa 4% nu au răspuns la această întrebare.

„Cetățenii sînt în general dezamăgiți de partidele de la guvernare și se află în așteptarea unor proiecte politice noi. La capitolul partide politice lucrurile încă se vor schimba și vom avea oscilații în funcție de modul în care se va desfășura campania pentru prezidențiale și de prestanța primelor persoane în aceste partide", a explicat politologul Ion Tăbîrță.

Datele au fost colectate în perioada 14-25 septembrie, pe un eșantion de 1108 persoane, marja de eroare fiind de ±3 la sută. Interviurile au fost realizate în 89 de localități ale țării.

Source: www.noi.md

Keywords:

sondaj , partide , parlament , alegeri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
231 locuitori

Zloți este o loc.st.c.f. din cadrul comunei Codreni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cimișlia și la 51 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 231 de oameni. Loc.st.c.f. Zloți a fost înființată în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.