10 april 2016, 14:15 Moldovan reality views 5930
Facilități pentru veteranii de război
10 april 2016, 14:15 Moldovan reality views 5930

Facilități pentru veteranii de război

Veteranii de război din Republica Moldova vor beneficia de facilități în domeniul sănătății.

În acest sens, a fost semnat un acord de colaborare între Ministerul Sănătății și organizațiile de veterani din țară.

Acordul semnat vizează persoanele care au participat la acțiunile de luptă din Afganistan, pentru apărarea integrității teritoriale și independența Republicii Moldova. Documentul are o valabilitate de patru ani și, potrivit acestuia, veteranii vor avea dreptul de a participa la elaborarea și promovarea politicilor în domeniul asistenței medicale, care îi vizează.

La fel, Ministerul Sănătății va asigura accesul veteranilor de război la investigații și tratamente medicale de calitate. Mai mult, vor fi întreprinse acțiuni de informare a persoanelor în cauză despre actele normative în vigoare și modul în care pot beneficia de facilitățile oferite.

Ministerul Sănătății menționează că, la momentul actual, veteranii de război au acces la asistență medicală, bucurîndu-se de un control medical complex la medicul de familie și specialiștii de profil, cu efectuarea investigațiilor de laborator și internări în spital, în caz de necesitate.

Concomitent, acești pacienți pot primi certificate de tratament sanatorial și beneficia de medicamente gratuite.
La momentul actual, circa 21 de mii de veterani de război se află sub supraveghere medicală.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
3803 locuitori

Selemet este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Selemet este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cimișlia și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3803 oameni. Satul Selemet a fost menționat documentar în anul 1768.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.