10 may 2016, 17:00 Moldovan reality views 3936
Cadrele didactice au primit Diploma Guvernului RM (Foto)
10 may 2016, 17:00 Moldovan reality views 3936

Cadrele didactice au primit Diploma Guvernului RM (Foto)

Pentru rezultate remarcabile în activitatea didactică, promovarea studiilor de calitate, măiestrie profesională și perseverență în implementarea politicii de stat în domeniul educației, peste 50 de cadre didactice de la diferite instituții de învățămînt au primit Diploma Guvernului Republicii Moldova. Distincțiile au fost înmînate marți, 4 octombrie 2016, de către ministrul educației Corina Fusu, în contextul marcării Zilei internaționale a lucrătorului din învăţămînt.

În timpul evenimentului solemn, ministrul educației Corina Fusu le-a mulțumit cadrelor didactice pentru aportul la dezvoltarea sistemului de învățămînt și la educarea tinerei generații, îndemnîndu-i pe dascăli să le cultive elevilor dragostea pentru profesia de pedagog.

„Menirea profesorului este de a pregăti viitorul copiilor noştri. Lui îi revine sarcina de a-i ajuta pe copii să distingă lucrurile adevărate de cele false, asigurîndu-le mersul înainte în această viaţă plină de întorsături neaşteptate. Pedagogul este o investiţie pentru viitorul unei ţări", a spus Corina Fusu.

Andrei Zgîrcu, manager al Liceului Teoretic „Nicolae Donici" din s. Dubăsarii Vechi, r. Criuleni, a afirmat că se simte onorat pentru aprecierea primită din partea Guvernului Republicii Moldova. „Activez în sistemul educațional de 47 de ani și accentuez că întotdeauna au existat greutăți, însă acum beneficiem de autonomie financiară. Datorită acesteia, avem posibilitatea de a implementa proiecte în școală, de a dota laboratoarele și de a crea condiții mai bune atît pentru elevi, cît și pentru profesori. Un manager trebuie să fie activ, să identifice noi oportunități și să își utilizeze pe deplin abilitățile", consideră Andrei Zgîrcu.

La momentul actual în sistemul de învățămînt preuniversitar activează 42.110 cadre didactice, dintre care 12.575 cadre didactice sînt din învățămîntul preșcolar, iar 29.535 – din învățămîntul primar și secundar general. Numărul cadrelor didactice din învățămîntul profesional tehnic secundar și postsecundar constituie 4.227 persoane. În învățămîntul superior activează 5305 cadre didactice.

Source: diez.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1638
Populația:
1821 locuitori

Sîrcova este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sîrcova și Piscărești. Satul Sîrcova este situat la o distanță de 20 km de orașul Rezina și la 107 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1821 de oameni. Satul Sîrcova a fost menționat documentar în anul 1638.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.