10 july 2016, 16:00 Moldovan reality views 7123
Politicienii moldoveni l-au felicitat pe Putin
10 july 2016, 16:00 Moldovan reality views 7123

Politicienii moldoveni l-au felicitat pe Putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a primit de ziua sa de naștere mesaje de felicitare din partea cîtorva politicieni moldoveni.

Astfel, în mesajele sale de felicitare președintele țării, Nicolae Timofti, și liderul Partidului Comuniștilor (PCRM), Vladimir Voronin, i-au dorit lui Putin de cea de-a 64-a aniversare sănătate și succese.

Nicolae Timofti a expediat mesajul de felicitare prin canale diplomatice. Acest lucru l-a comunicat în cadrul interviului oferit sputnik.md șeful administrației Președintelui Moldovei, Ion Păduraru. Însă textul mesajului nu a fost dat publicității.

Spre deosebire de actualul președinte, fostul șef al statului Vladimir Voronin i-a familiarizat pe toți doritorii cu conținutul mesajului, al cărui text a fost distribuit de Serviciul de presă al PCRM. Voronin i-a scris lui Putin că el „are o mare responsabilitate de a guverna statul rusesc în una dintre cele mai dificile perioade din istoria acestuia".

„Munca Dvs. multianuală în beneficiul țării și al poporului dă rezultate pozitive. Rusia renaște văzînd cu ochii, este creată o economie modernă, durabilă, crește bunăstarea poporului, crește prestigiul ei pe arena internațională", scrie în mesajul liderului PCRM adresat președintelui Rusiei. Voronin i-a mai dorit lui Vladimir Putin „să fie la înălțimea așteptărilor poporului rus, a prietenilor și susținătorilor lui din toate țările lumii".

Vladimir Putin s-a născut la 7 octombrie 1952 la Leningrad (acum Sankt-Petersburg – nota red.). A activat sub acoperire în Germania, în cadrul serviciului de contraspionaj de pe lîngă KGB al URSS. A fost numit președinte interimar al Rusiei la 31 decembrie 1999. A devenit președinte al Rusiei în baza rezultatelor alegerilor din 26 martie 2000. A fost reales în același post în 2004 și 2012. Între anii 2008 și 2012 a exercitat funcția de președinte al Guvernului Rusiei.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
783 locuitori

Pervomaiscoe este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Pervomaiscoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 783 de oameni. Satul Pervomaiscoe a fost menționat documentar în anul 1489 cu denumirea Troienești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.