21 november 2016, 11:50 Moldovan reality views 4221
În Turcia se va deschide o reprezentanță economică moldovenească
21 november 2016, 11:50 Moldovan reality views 4221

În Turcia se va deschide o reprezentanță economică moldovenească

Republica Moldova va deschide o reprezentanță economică la Ankara. Evenimentul va avea loc în cadrul reuniunii Comisiei interguvernamentale moldo-turce de colaborare economică, care se va desfășura în perioada 14-15 decembrie curent în capitala Turciei, relatează NOI.md cu referire la un comunicat al Ministerului Economiei.

Subiectul menționat a fost discutat de către viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, cu ambasadorul Republicii Turcia în Republica Moldova, Hulusi Kiliç. La discuții a participat ambasadorul Republicii Moldova în Turcia, Igor Bolboceanu.

În cadrul întrevederii, Octavian Calmîc și Hulusi Kiliç au făcut o trecere în revistă a agendei de lucru a Comisiei, remarcînd importanța acestei reuniuni după intrarea în vigoare, începînd cu 1 noiembrie curent, a Acordului de liber schimb dintre două state. Oficialii au discutat despre dinamizarea relațiilor comercial-economice dintre două state, precum și posibilitățile de intensificare a acestora, inclusiv prin implementarea unor noi proiecte investiționale în diferite domenii. În acest context, Octavian Calmâc a spus că atragerea noilor investiții în economia națională este una dintre prioritățile programului de guvernare a noului executiv și pentru îndeplinirea acestui obiectiv autoritățile Republicii Moldova vor folosi toate oportunitățile.

În această ordine de idei, Hulusi Kiliç a afirmat că pentru companiile și agenții economici din Turcia, Republica Moldova a devenit o piață atractivă, care oferă toate posibilitățile pentru instituirea și dezvoltarea unor afaceri de succes. Diplomatul turc a mai menționat că aspectele cooperării bilaterale dintre două state, în special pe segmentul comercial-economic vor fi discutate în cadrul întrevederilor cu președintele și prim-ministrul Turciei.

În scopul impulsionării relațiilor comercial-economice dintre două state, stabilirea unor contacte directe între agenții economici din Republica Moldova și Turcia, părțile au convenit asupra organizării la 16 decembrie, la Istanbul, a unui forum economic cu participarea companiilor și mediului de afaceri din două state.

Source: www.noi.md

Keywords:

Turcia , economie , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1789
Populația:
142 locuitori

Cernița este un sat din cadrul comunei Mălăiești din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul grigoriopol și la 75 km de Chișinău. Populaţia satului Cernița alcătuia 142 de oameni în anul 1997. Satul Cernița a fost menționat documentar în anul 1789.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.