12 august 2016, 11:50 Moldovan reality views 4433
Ghișeu unic pentru autorizarea lucrărilor de construcție
12 august 2016, 11:50 Moldovan reality views 4433

Ghișeu unic pentru autorizarea lucrărilor de construcție

Cabinetul de miniștri a aprobat Regulamentul cu privire la organizarea și funcționarea ghișeului unic pentru autorizarea lucrărilor de construcție.

Conform prevederilor Regulamentului, va fi creată resursa informațională „e-Autorizări construcții", prin intermediul Sistemului informaţional automatizat de gestionare a actelor permisive. Ghişeul unic va deveni funcțional pînă la sfîrșitul anului 2017 şi va fi aplicat de toate autoritățile publice locale și organele supravegherii de stat competente în procesul de autorizare a lucrărilor de construcție.

Datorită creării ghișeului unic, durata pentru obținerea autorizațiilor de construcție se va reduce de la 247 de zile pînă la circa 100 de zile. Totodată, vor fi simplificate procedurile și micșorate costurile pe care le suportă solicitantul, fiind eliminate mai multe bariere în acest sens.

Instituțiile responsabile vor asigura, în mod gratuit, interacțiunea și schimbul de date automatizat între Sistemul informațional automatizat de gestiune și eliberare a actelor permisive și alte date informaționale administrate de autoritățile publice, între care: Registrul de stat al populației, Registrul de stat al unităților de drept, Sistemul informațional automatizat „Cadastrul bunurilor imobile".

De asemenea, ghişeul unic pentru autorizarea lucrărilor de construcție va spori transparenţa în acest domeniu, prin facilitarea acţiunilor de monitorizare a respectării perioadei de examinare şi eliberare a actelor cerute de către solicitant, precum și a motivelor refuzului de eliberare a actelor solicitate.

Source: www.noi.md

Keywords:

construcție , guvern

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
942 locuitori

Zgărdeşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zgărdeşti, Bondareuca și Ciofu. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 942 de oameni. Satul Zgărdești a fost menționat documentar în anul 1609.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.