16 december 2016, 15:05 Moldovan reality views 4970
Amendă pentru salariu în plic
16 december 2016, 15:05 Moldovan reality views 4970

Amendă pentru salariu în plic

Persoanele care acceptă, dar şi cele care dau salarii în plic vor fi amendate cu zeci de mii de lei. Prevederile se regăsesc în modificările la Codul Contravențional, publicate vineri în Monitorul Oficial.

Fiecare angajat care va accepta plăţi informale va fi pasibil de o amendă în mărime de cel puţin 8.000 de lei şi maximum de 10.000 de lei.

Totodată, persoanele cu funcţii de răspundere, care au admis plata salariilor în plic, vor trebui să achite amenzi ce oscilează între 20.000 de lei şi 30.000 de lei.

Sancţiuni similare vor fi aplicate şi instituţiilor publice sau companiilor ce practică plata salariilor în plic.

Pentru a combate economia informală, Guvernul a anunţat elaborarea unui Plan de acţiuni, inclusiv de motivare a companiilor şi angajaţilor, ca să declare oficial veniturile obţinute.

Potrivit unor studii, anual, în Moldova sunt achitate salarii în plic, pentru care nu sunt plătite impozite şi contribuții sociale, în sumă de aproape 15 miliarde de lei.

Source: publika.md

Keywords:

amenda , salarii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
370 locuitori

Albiniţa este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Anenii Noi și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 370 locuitori. Satul Albinița a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.