20 december 2016, 14:45 Moldovan reality views 4481
Contractul cu Gazprom va fi prelungit
20 december 2016, 14:45 Moldovan reality views 4481

Contractul cu Gazprom va fi prelungit

Ministerul Economiei s-a înțeles cu Gazprom să extindă contractul de livrare a gazelor pentru încă trei ani. Mai mult, există premize ca prețurile de import să scadă. Anunțul a fost făcut astăzi de către viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, în cadrul unei conferințe de presă.

"Principalul lucru este că avem acceptul furnizorului principal Gazprom de extinderea existentului contract la aceleaşi condiţii pe o perioadă de trei ani de zile chiar mîine această decizie se va lua ca ulterior să fie semnate toate contractele", a precizat Triboi.

În primul trimestru al acestui an, Moldova a cumpărat gaze din Rusia la un preţ de 223 de dolari pentru o mie de metri cubi. Ultimul contract cu Gazprom a fost semnat de Guvernul Grecianîi în 2007, pe o perioadă de patru ani.

După ce a expirat în 2011, documentul a fost prelungit în fiecare an, iar părțile nu reușesc să ajungă la un acord pentru semnarea unui nou contract.

Source: publika.md

Keywords:

Gazprom , contract , gaz

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
506 locuitori

Moara Domnească este un sat din cadrul comunei Viişoara, raionul Glodeni. Localitatea Moara Domnească se afla la distanța de 17 km de orașul Glodeni și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 506 oameni. Satul Moara Domnească este atestat în 1812.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.