31 december 2016, 12:00 Moldovan reality views 4415
Salvatorii au primit diplome şi distincţii
31 december 2016, 12:00 Moldovan reality views 4415

Salvatorii au primit diplome şi distincţii

80 de salvatori care au participat la stingerea incendiului de pe stada Uzinelor din Capitală au primit diplome şi distincţii. Ei au fost premiaţi pentru curajul de care au dat dovadă pentru a salva oamenii din flăcări.

În cadrul evenimentului, prima distincție i-a fost oferită salvatorului Ivan Nogailîc care s-a stins din viaţă la datorie.

Distincţia a fost primită de familia eroului.

"Aceasta este cea mai mare distincţie militară pe care o poate primi un om militar", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Unii pompieri au primit diplome de onoare de la Guvern, alţii distincții şi medalii de la Ministerul Afacerilor Interne.

"Într-adevăr în aceste momente oamenii aplaudă. Noi am stat toţi fără aplauze. Mulţumim Guvernului Republicii Moldova pentru aceste aprecieri".

Ministrul Afacerilor Interne Alexandru Jizdan a apreciat responsabilitatea de care au dat dovadă salvatorii în timpul incendiul de pe strada Uzinelor.

"Am văzut feţele celor care aţi fost alături de Ion. Prin rapoartele voastre am trait şi eu acele sentimene pe care le-aţi trecut voi", a afirmat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Cele două fetiţe gemene ale pompierului Ion Nogailîc au fost vizitate ieri de Moş Crăciun. Copilele au primit daruri și dulciuri. Fetele, în vârstă de patru ani, au fost bucuroase să-l vadă pe Moş şi i-au recitat poiezii.

Amintim că, în incendiul de pe strada Uzinelor au luptat cu flăcările peste 150 de salvatori și pompieri. Atunci şi-a pierdut viaţa şi o femeie care muncea la depozit.

Source: publika.md

Keywords:

salvatori , distinctie , pompieri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
482 locuitori

Novocotovsc este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Sloibozia și la 106 km de Chișinău. Populaţia satului Novocotovsc alcătuia 482 de oameni în anul 2004. Satul Novocotovsc a fost înființat în anul 1927.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.