03 november 2017, 12:40 Moldovan reality views 6648
Moldova și Ucraina au marcat 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice
03 november 2017, 12:40 Moldovan reality views 6648

Moldova și Ucraina au marcat 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice

În contextul celebrării celei de-a 25-a aniversări de la stabilirea relaţiilor diplomatice dntre Republica Moldova şi Ucraina a avut loc un schimb de mesaje de felicitare între viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, şi ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei Pavlo Klimkin, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

În mesajul său adresat omologului ucrainean, ministrul Andrei Galbur a constatat caracterul intens şi constructiv al dialogului politic moldo-ucrainean, care aduce o contribuţie valoroasă la consolidarea continuă a relaţiilor de prietenie, bună vecinătate şi cooperare reciproc avantajoasă, menţionînd în acelaşi timp, cooperarea activă a statelor noastre în vederea realizării obiectivului comun de integrare europeană, inclusiv pe fundalul noilor provocări şi pericole la adresa securităţii regionale.

În acest context, a fost menţionată poziţia fermă a Republicii Moldova şi Ucrainei privind reglementarea conflictelor existente pe teritoriile ambelor state prin metodele politico-diplomatice şi în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale celor două ţări.

La rîndul său, ministrul de Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, a remarcat că în cei 25 de ani țările noastre au parcurs o cale, care nu a fost deloc ușoară, de edificare a statalității și, datorită eforturilor diplomatice, relațiile bilaterale au cunoscut o dezvoltare ascendentă. Ministrul Pavlo Klimkin a subliniat că Ucraina tinde spre intensificarea relațiilor de prietenie și bună vecinătate cu Republica Moldova, inclusiv, în contextul promovării, de către cele două țări, a vectorului de integrare europeană.

De asemenea, în contextul aniversării, au fost realizate schimburi de mesaje de felicitare între Prim-miniştrii celor două state.

Relaţii diplomatice dintre Republica Moldova şi Ucraina au fost stabilite la 10 martie 1992.

Source: moldpres.md

Keywords:

Moldova , Ucraina , relatii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
602 locuitori

Donici este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Donici, Camencea și Pocşeşti. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Orhei şi la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 602 oameni. Satul Donici a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.