27 july 2017, 14:15 Moldovan reality views 3737
Reacția lui Dodon cu privire la decizia Curții Constituționale
27 july 2017, 14:15 Moldovan reality views 3737

Reacția lui Dodon cu privire la decizia Curții Constituționale

Igor Dodon și-a exprimat nemulțumirea cu privire la hotărârea Curții Constituționale de a respinge organizarea referendumului consultativ. Acesta susține că decizia Curții Constituționale este o sfidare în adresa cetățenilor și a libertății lor de a se expune pe subiecte de interes național. Declarațiile au fost făcute printr-o postare pe rețele de socializare.

„Ceea ce era de demonstrat: majoritatea parlamentară și partidele de dreapta-unioniste se tem de referendumul pro-Moldova inițiat de președinte. Și au decis să blocheze acțiunile mele, trădându-și din nou slăbiciunea și teama. La modul practic, CC-ul a redus rolul cetățenilor statului la nivel de simpli alegători, cu utilitate strict electorală, fără capacitate de a interveni și de a se manifesta prin plebiscit în perioada dintre scrutine", a menționat Dodon.

Acesta a subliniat că Curtea a luat hotărârea la sugestia guvernării și că e profund politizată și părtinitoare.

„CC-ul a făcut uz de diverse acrobații juridice pentru a anula referendumul, probabil la sugestia guvernării, dar și fiindcă membrii CC sunt cetățeni români panicați de efectele sociale ale referendumului. Prin decizia de azi, Curtea Constituțională a demonstrat o dată în plus că este profund politizată, părtinitoare și supusă în mod vădit anumitor influențe ideologice. Jurământul pentru obținerea celei de-a doua cetățenii se face simțit la fiecare decizie a membrilor Curții", a subliniat președintele.

Totodată, acesta a declarat că nu exclude acțiuni în masă în luna septembrie, în susținerea inițiativei sale.

Realitatea.md amintește că astăzi Curtea Constituțională a Republicii Moldova a respins organizarea referendumului republican consultativ prin decretul președintelui Igor Dodon. Acesta a semnat, în seara zilei de 28 martie 2017, un decret privind desfășurarea unui referendum republican consultativ. Liberalii au contestat decretul la scurt timp, pe data de 3 aprilie 2017.

Source: www.realitatea.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
871 locuitori

Suric este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Suric este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cimișlia și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 871 de oameni. Satul Suric a fost menționat documentar în anul 1854.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.