23 august 2017, 14:45 Moldovan reality views 3426
Numărul şomerilor este în scădere
23 august 2017, 14:45 Moldovan reality views 3426

Numărul şomerilor este în scădere

De la începutul anului, numărul persoanelor în căutarea unui loc de muncă s-a redus cu aproape cinci mii.

Astfel, dacă în ianuarie, la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) erau înregistraţi în jur de 27 de mii de şomeri, la sfârşitul lunii trecute, erau la evidenţa deja puţin peste 22 de mii de oameni, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la moldova.org.

Fiecare al cincilea moldovean aflat în căutarea unui loc de muncă are între 16 și 29 de ani, iar majoritatea șomerilor provin din sate.

Cele mai recente date ale ANOFM arată că în prezent sunt disponibile peste 9,9 mii de locuri de muncă. Dintre acestea, 21 la sută sunt pentru persoane cu studii superioare și medii de specialitate.

Source: trm.md

Keywords:

somaj , statistica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1973
Populația:
3872 locuitori

Cantemir este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cantemir. Amplasat pe un podiş din sudul republicii, în preajma rîului Prut, este situat la 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din 2004, populaţia oraşului constituie 3872 de locuitori. Oraşul Cantemir, populat cu preponderenţă de muncitorii fabricii de conserve „Prut”, pusă în funcţiune în 1967, primeşte statut de unitate administrativă la 6 aprilie 1973.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.