09 may 2017, 15:07 Moldovan reality views 4555
100 de liceeni din Republica Moldova vor primi 500 de lei lunar
09 may 2017, 15:07 Moldovan reality views 4555

100 de liceeni din Republica Moldova vor primi 500 de lei lunar

Începînd cu 1 septembrie curent, 100 de liceeni din Republica Moldova vor primi burse din partea Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss" pentru anul de studiu 2017-2018. Ei au fost aleşi dintre sute de elevi din toată ţara, care au depus dosare de participare pentru a candida la titlul de bursier Edelweiss.

Organizatorii recunosc că alegerea cîştigătorilor nu a fost o misiune uşoară, pentru că mulţi dintre cei înscrişi în cadrul Concursului naţional „100 de burse pentru tineri" au rezultate bune la învăţătură şi capacităţi intelectuale remarcabile.

„Sîntem impresionaţi de munca depusă de aceşti copii şi de pasiunea pe care au pus-o în scrierea eseurilor pe care au trebuit să le realizeze. Am ales cei mai buni 100 de solicitanţi – cei care au obţinut rezultate excelente la toate categoriile de jurizare. Îi felicităm şi le dorim în continuare succese şcolare. Ei reprezintă viitorul Moldovei", a declarat Lidia Cucoş, directorul executiv al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss".

Concursul naţional „100 de burse pentru tineri", dedicat liceenilor de clasa a XII-a din Republica Moldova, a fost lansat în data de 05 iunie 2017 şi are drept obiectiv stimularea elevilor cu rezultate bune la învăţătură. Conform condiţiilor de participare, fiecare tînăr interesat a trebuit să depună un dosar incluzînd un curriculum vitae, copii ale diplomelor şi certificatelor ce atestă participarea la concursuri şi olimpiade şcolare în ultimii doi ani de studiu, dovada mediilor şcolare din ultimii doi ani de zile, precum şi un eseu original intitulat „Viitorul ţării mele sînt Eu".

Valoarea unei burse Edelweiss este de 500 de lei lunar, bani care vor fi oferiţi fiecărui cîştigător pe durata anului de studiu 2017-2018 (din septembrie 2017 pînă în mai 2018 inclusiv).

Source: edelweiss.md

Keywords:

liceu , elevi , bani , Vlad Plahotniuc

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1966 locuitori

Baimaclia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Surchiceni și Baimaclia. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Căușeni și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1966 de oameni. Satul Baimaclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.