09 august 2017, 14:15 Moldovan reality views 5663
Modificare de procedură la tranzitul mărfurilor
09 august 2017, 14:15 Moldovan reality views 5663

Modificare de procedură la tranzitul mărfurilor

Codul Vamal a fost completat cu un nou articol care prevede modificarea procedurii de depunere a declarațiilor de tranzit al mărfurilor. Astfel, de astăzi, 8 septembrie, declarațiile de tranzit T1 se vor face doar în format electronic.

Potrivit documentului, publicat astăzi în Monitorul Oficial, utilizarea procedurii electronice, fără suport de hîrtie, se va aplica la Biroul vamal Centru – postul vamal Chișinău 3; Sculeni – Sculeni; Biroul vamal Nord – postul vamal Otaci–Moghiliov-Podolisk; Biroul vamal Sud – postul vamal Cahul, iar începînd cu 1 octombrie 2017 – la toate posturile vamale.

Normele metodologice privind aplicarea sistemului de tranzit pe teritoriul Republicii Moldova, în procedură T1, sînt valabile pentru mărfurile aflate în tranzit, transportate pe cale ferată sau rutieră, cu excepția mărfurilor transportate sub acoperirea carnetului TIR. Acestea nu se aplică în cazul tranzitului bunurilor transportate de persoanele fizice scutite de la plata drepturilor de import/export, a bunurilor care fac obiectul operațiunilor de mesagerie avînd ca destinatari persoane fizice, dar și a mărfurilor transportate prin poștă.

Potrivit datelor Serviciului Vamal, anual sunt perfectate peste 150 de mii de tranzacții în procedura T1, fapt ce presupune cheltuieli suplimentare pentru completare, tipărire, depunere și perfectare, dar și stocarea unui volum considerabil de declarații pe suport de hârtie la posturile vamale.

Source: ipn.md

Keywords:

tranzitare , marfa , schimbări

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
859 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Chioselia Mare, raionul Cahul. Localitatea Frumușica este situată la distanța de 50 km de orașul Cahul și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 859 de oameni. Localitatea Frumușica a fost menţionată documentar în anul 1817.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.