24 march 2012, 10:45 Moldovan reality views 2978
24 march 2012, 10:45 Moldovan reality views 2978

În noaptea de 25 martie Moldova va trece la ora de vară

În noaptea de sîmbătă 24 martie spre duminică 25 martie, în Republica Moldova se trece oficial la ora de vară, măsură ce conduce la economisirea de energie electrică. Pe 25 martie la ora 2:00 acele ceasornicului vor fi deplasate cu o oră înainte.

Potrivit statisticilor elaborate de specialiști, în perioada primavară-vară, luna în care se înregistrează cea mai însemnată reducere a consumurilor de energie electrica este aprilie, iar în toamnă, luna care deține același tip de record este octombrie.

Deplasînd acele ceasornicului înainte cu o oră, se întîrzie utilizarea luminii artificiale într-un interval în care activitățile lucrative se află în plină desfășurare, beneficiile economice corelate acestei schimbări fiind evidente.

Trecerea la orarul de vară ne va "costa" așadar o oră de somn, dar ușoara stare de oboseală ulterioară nu va fi dificil de depășit, specialiștii apreciind că acest prag marchează totodată instalarea unei stări de bună dispoziție asociată apropierii anotimpului de vară, precum și adoptarea unei atitudini pozitive în general, efecte deosebit de benefice pentru organism.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
542 locuitori

Lazo este un sat din cadrul comunei Hăsnăşenii Noi, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Drochia și la 164 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 542 de oameni. Satul Lazo a fost menționat documentar în anul 1560.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.