27 march 2012, 11:40 Moldovan reality views 3031
27 march 2012, 11:40 Moldovan reality views 3031

Dorin Chirtoacă: Nimeni nu va putea împiedica sărbătorirea Zilei Unirii României cu Basarabia


Foto: basarabeni.ro 

Primarului general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, îi este dragă Ziua Unirii României cu Basarabia din 27 martie 1918. "Nici un fel de patrioţi nu mă vor putea opri să sărbătoresc această dată", a declarat edilul, luni, în cadrul unei şedinţe la Primărie.

Potrivit "INFOTAG", Chirtoacă a spus că suporterii unirii României cu Moldova vor depune eforturi comune în continuare, aşa cum aceasta a avut loc acum 94 de ani.

Potrivit lui, această "dată memorabilă nu poate fi lăsată uitării".

"Aş vrea ca nu numai în Primărie, dar şi în toate instituţiile de stat să fie afişate pozele semnatarilor Declaraţiei de Unire. Societatea trebuie să ştie cum arătau ei", a spus Chirtoacă.

Agenţia "INFOTAG" aminteşte că suporteri unionismului consideră data de 27 martie 1918 un „act legitim al unirii Basarabiei, anexate în 1812 de Rusia, cu patria-mamă România”. Oponenţii afirmă însă că, în 1918, România a "acaparat Basarabia şi doar prin eforturile trupelor sovietice acest teritoriu a fost eliberat în 1940 şi a devenit parte a RSS Moldoveneşti nou înfiinţate".


 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1789
Populația:
512 locuitori

Mînzătești este un sat din cadrul comunei Hîrcești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 44 km de orașul Ungheni și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 512 oameni. Satul Mînzătești a fost menționat documentar în anul 1789.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.