11 april 2017, 09:40 Moldovan reality views 42954
Vînzările auto în 2017: Dacia – din nou prima, iar Skoda se avîntă pe locul doi
11 april 2017, 09:40 Moldovan reality views 42954

Vînzările auto în 2017: Dacia – din nou prima, iar Skoda se avîntă pe locul doi

Serghei Solomonov

Restricțiile la aflarea necontrolată a mașinilor cu vinietă, aprobate de Guvernul RM anul acesta, dau roade. Situația cu cantitatea enormă a rablelor, în sfîrșit, a început să se amelioreze. În consecință, cîștigă toți – bugetul, ecologia țării, importatorii oficiali ce asigură cu locuri de muncă concetățenii noștri. Dar cel mai important e că au de cîștigat simplii automobiliști.

Datorită acestor acțiuni ale Guvernului, au urmat imediat rezultate în structura importului. Importul automobilelor accizate de toate vîrstele în Moldova a crescut imediat cu o pătrime față de 2016 – de la 14.203 autoturisme pînă la 20.578. Vînzările de automobile noi prin rețeaua importatorilor oficiali au crescut cu 20% față de anul trecut, de la 2859 pînă la 3773 de automobile.

Ce automobile se cumpără în Moldova

Acum 15-30 de ani, pe piața auto din Moldova domina clasa mică. Cele mai multe vînzări în acest segment erau asigurate de marca rusă „VAZ", iar clasa mașinilor de teren era reprezentată de „Niva". Skoda pe atunci abia începea, ocupînd clasa medie. În mare parte, datorită modelelor de excepție – Octavia și Superb.

Acum 10 ani, pe această piață clasa mică continua să înregistreze cea mai mare cotă a vînzărilor. Da, structura acestei clase s-a schimbat, pe atunci aici dominau sedanul și universalul Dacia Logan.

Însă aproximativ în această perioadă concernul Dacia a propus lumii crossoverul Duster. Același Duster cu ale cărui roți a fost efectuată „revoluția crossoverelor" în Moldova. Moldovenii întotdeauna au preferat mașini comode, iar datorită Dacia Duster, nu doar oamenii bogați își pot permite această clasă de automobile.

Continuarea aici.

Source: noi.md

Keywords:

vînzare , automobil

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
705 locuitori

Vozneseni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vozneseni, Troiţa și Troian. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 70 de km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 705 oameni. Satul Vozneseni a fost menționat documentar în anul 1893.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.