11 september 2017, 14:15 Moldovan reality views 44953
Corupția nu mai este cea mai gravă problemă pentru moldoveni
11 september 2017, 14:15 Moldovan reality views 44953

Corupția nu mai este cea mai gravă problemă pentru moldoveni

Institutului Republican Internaţional (IRI) a publicat recent un sondaj realizat pe întreg teritoriul Republicii Moldova (cu excepția Transnistriei) între 23 septembrie și 17 octombrie 2017 prin interviuri față în față în casele respondenților.

Potrivit sondajului corupția nu este cea mai mare problemă a Moldovei la acest moment. Astfel, pe primul loc se situează venitul mic și pensile (42%), apoi șomajul (36%), iar pe locul trei – corupția (28%).

În același clasament se regăsesc și alte probleme precum: criza economică, guvernarea ineficientă, inflația, indiferența cetățenilor, sănătatea, dar și conflictele între politicieni.

Majoritatea respondenților consideră că drumurile sînt problema de bază în satul/orașul unde aceștia locuiesc. La același capitol s-au înregistrat răspunsuri ca: salubrizarea, șomajul și calitatea apei.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1514 persoane, cu domiciliul permanent în Moldova și cu vîrsta de peste 18 ani, care sînt eligibili să voteze. Marja de eroare a sondajului nu depășește 2,5 %.

Source: zugo.md

Keywords:

sondaj , coruptie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
11860
Populația:
505 locuitori

Paicu este un sat din cadrul comunei Zîrneşti, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cahul și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 505 oameni. Satul Paicu a fost menționat documentar în anul 1860.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.