14 november 2017, 11:45 Moldovan reality views 46182
Credite preferențiale pentru pomicultorii moldoveni
14 november 2017, 11:45 Moldovan reality views 46182

Credite preferențiale pentru pomicultorii moldoveni

Ministerul Agriculturii speră la o mai mare implicare a fermierilor din Moldova din sectorul horticol în cadrul programului „Livada Moldovei", cu un buget de 120 de milioane de euro.

Ministerul de profil, de asemenea, speră să crească numărul de parteneri ai proiectului, datorită accesibilității acestuia la noi bănci și companii de leasing și societățile de microfinanțare, care va permite explorarea mai activă a facilităților de credit oferite de Banca Europeană de Investiții.

Acest fapt a fost menționat la o conferință de presă, de către viceministrul Agriculturii Vasile Luca și directorul de proiect Iurie Brumărel, care au specificat că, pînă în prezent, credite în cadrul proiectului, în valoare totală de 7 milioane euro, au primit 15 beneficiari, iar în proces de examinare se află cereri pentru încă 3 milioane de euro. Conform prevederilor, acestea urmează să fie satisfăcute pînă la sfîrșitul anului.

În ansamblu, în cadrul programului „Livada Moldovei", lansat în iunie 2016 și preconizat pentru 6 ani – pînă în 2022, vor fi alocați pentru restructurarea sectorului horticol din republică 120 de milioane de euro.

Suma minimă a împrumutului este de 5 mii de euro, iar cea maximă – de 5 milioane de euro.

Source: noi.md

Keywords:

credit , agricultura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
2860 locuitori

Boghiceni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Boghiceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 64 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2860 de oameni. Satul Boghiceni a fost menționat documentar în anul 1489.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.