23 november 2017, 12:25 Moldovan reality views 49665
Ostalep: Spuneți mulțumesc că aveți noroc cu poporul
23 november 2017, 12:25 Moldovan reality views 49665

Ostalep: Spuneți mulțumesc că aveți noroc cu poporul

Expertul politic Valeriu Ostalep consideră că PLDM nu are dreptul moral de a ridica problema referitor la finanțarea filmului "Istoria Moldovei", prezentat de socialiști, deoarece este implicat el însuși în furtul banilor bugetari.

"Liderul PLDM Vlad Filat a luat banii și noi am auzit acest lucru, el a spus-o personal de la tribună că a fost complice la aceste nereguli", a scris Ostalep pe rețelele de socializare. Toți camarazii lui au fugit ca niște șoareci.

Nimeni nu poate garanta că partidul nu a fost finanțat din bani furați.

În acest context, un grup de persoane cu un rating de zero procente, care continuă să se numească PLDM, "este interesat" de finanțarea unui film documentar.

Ei, care, după cîte boacăne au făcut în țară, nu numai că ar trebui să tacă și să nu-și deschidă gura pînă la sfîrșitul vieții pe teme publice. Oamenii aceștia au discreditat complet tot ce au putut, se apucă să "soluționeze definitiv" problema denumirii limbii.

Pe ei nu-i interesează sursele de finanțare a partidului lor în "cei mai buni ani" și ei nu vor să ni le dezvăluie.

Am dreptul să întreb: cine sînteți, după toate acestea, ca să vă interesați măcar de ceva, dacă în urma voastră e o așa trenă, încît este timpul să fie produs un film documentar despre voi? L-aș numi "Toate acestea ar fi putut să nu se întîmple".

Tot ce se referă la PLDM este rușine a istoriei acestei țări.

Închideți-vă gurile și spuneți mulțumesc că aveți noroc cu poporul».

Potrivit informațiilor comunicate anterior de «Moldvaskie vedomosti», liderii PLDM au solicitat SIS să stabilească sursele de finanțare a filmului documentar "Istoria Moldovei", filmat cu sprijinul președintelui Igor Dodon.

Președintele partidului Viorel Cibotaru a declarat în cadrul unei conferințe de presă, joi, că apariția pe ecran a filmului este "următoarea etapă a războiului hibrid, pe care Rusia îl duce împotriva Moldovei".

Vicepreședintele PLDM, Tudor Deliu, a comunicat că "poporul vrea să cunoască sursa documentarului, ce distorsionează istoria Statului Moldovenesc și ce scopuri a urmărit Dodon susținînd crearea documentarului propagandistic".

Liberal democrații s-au adresat, de asemenea, președintelui Parlamentului Candu, cu solicitarea de a "proteja cetățenii RM de dezinformarea din străinătate" și să nu admită distribuirea filmului în școli. Partidul le-a cerut, de asemenea, deputaților să sprijine amendamentul la articolului 13 din Constituție cu privire la limba de stat "pentru a stopa definitiv denigrarea identității naționale și a istoriei locuitorilor Moldovei".

La 27 iunie 2016 liderul PLDM Vlad Filat a fost găsit vinovat de Judecătoria Chișinău de complicitate la furtul banilor din sistemul bancar al Moldovei și condamnat la 9 ani de închisoare.

Fostul lider al fracțiunii parlamentare, fostul vicepreședinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova și fostul prim-ministru Valeriu Streleț a fost acuzat că a făcut lobby în interesele firmei sale «Bioprotect», care în schimbul subvențiilor acordate Ministerului Agriculturii, le propunea fermierilor să cumpere îngrășăminte de la companie.

Deputatul PLDM Chiril Lucinschi a fost reținut pe cazul de spălare de bani prin BEM, Banca Socială și Unibank, prejudiciind statul în proporții deosebit de mari: potrivit datelor anchetei, el a ascuns că deține companiile «Toast Delux» SRL și «IPA International Project Agency», nu a declarat sumele primite în conturile acestor companii, pe care le-au folosit în scopuri personale, pentru a plăti pentru educația copiilor săi în străinătate.

Deputatul PLDM Vladimir Hotineanu a intrat pe lista politicienilor compromiși în baza raportului Curții de Conturi, care a stabilit că în calitate de ministru adjunct al Sănătății și președinte al Comisiei pentru acordarea de licențe pentru activități farmaceutice, emițînd ilegal autorizații mai multor agenți economici. În anul 2009, Consiliul Național de Participare a acuzat deputatul că protejează monopolul statului în domeniul sănătății de reproducere. De asemenea, Hotineanu a fost acuzat că efectuează operații chirurgicale ilegale.

Ministrul Sănătății din partea PLDM, Andrei Usatîi, a figurat ca bănuit în cazul licitațiilor frauduloase pentru achiziționarea de echipamente medicale pentru instituțiile de stat. Împreună cu el pe cazul fraudelor erau vizate încă 15 persoane. Oficialii au primit mită pentru falsificarea licitațiilor pentru furnizarea de echipamente medicale și medicamente instituțiilor statului. Suma daunelor aduse statului a fost de aproximativ 3 milioane de lei.

Oleg VOLCOV

Keywords:

Valeriu Ostalep , popor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
3212 locuitori

Pituşca este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Pituşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Călărași și la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3212 oameni. Satul Pitușca a fost menționat documentar în anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.