12 february 2017, 09:40 Moldovan reality views 5381
Moldova a întrecut Rusia şi Ucraina într-un top al prosperităţii
12 february 2017, 09:40 Moldovan reality views 5381

Moldova a întrecut Rusia şi Ucraina într-un top al prosperităţii

Moldova a întrecut Rusia şi Ucraina într-un top al prosperităţii întocmit de Institutul Legatum, o organizaţie din Marea Britanie. Experţii au analizat nouă categorii, printre care mediul de afaceri, calitatea economiei, educaţie, mediul înconjurător, siguranţa, guvernarea şi sănătatea.

Ţara noastră s-a clasat pe locul 98, educaţia fiind capitolul la care am înregistrat cel mai bun punctaj. Moldova se clasează înaintea Rusiei, care e pe locul 101 şi înaintea Ucrainei, situată pe locul 112. România ocupă locul 46.

Pe primul loc în top este Norvegia, o ţară ideală în ceea ce priveşte educaţia, sănătatea, guvernarea şi mediul de afaceri. Urmează Noua Zeelandă, Finlanda, Elveţia şi Suedia.

Pe ultimele locuri se află Afganistanul, Sudanul şi Republica Centrafricană. Clasamentul e încheiat de Yemen, ţară afectată de un sângeros război civil. Experţii au remarcat că Europa Occidentală a depăşit America de Nord în privinţa prosperităţii. În ceea ce priveşte Europa de Est, majoritatea ţărilor au prosperat, dar indicele regional a fost influenţat negativ de evoluţiile din Rusia şi Ucraina.

Source: publika.md

Keywords:

Rusia , Ucraina , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568-1572
Populația:
7370 locuitori

Sipoteni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sipoteni şi Podul Lung. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Călărași și la 58 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 7370 de locuitori. Satul Sipoteni a fost menționat documentar între anii 1568-1572.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.