19 december 2017, 14:43 Moldovan reality views 4680
Șase miniștri vor fi înlocuiți
19 december 2017, 14:43 Moldovan reality views 4680

Șase miniștri vor fi înlocuiți

Șapte membri din cei 13 ai Cabinetului de Miniștri vor fi înlocuiți, a anunțat astăzi liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în urma ședinței Biroului politic al formațiunii, notează NOI.md.

Iată candidaturile propuse pentru funcțiile de miniștri:

Vicepremier pentru integrare europeană – Iurie Leancă

Vicepremier pentru reintegrare – Cristina Lesnic

Ministru al Economiei – Chiril Gaburici

Ministru al Muncii – Svetlana Cebotari

Ministru al Agriculturii – Liviu Volconovici

Ministeru al Afacerilor Externe – Tudor Ulianovschi

Ministeru al Justiției – Alexandru Tănase.

Potrivit lui Vlad Plahontiuc, prin aceste remanieri de cadre, PD își propune "să dea o mai mare independență Guvernului și, totodată, să-l depolitizeze".

„Perioada de tranziție s-a încheiat! Trecem la etapa dinamizării managementului instituțiilor. Vrem să punem accent pe profesionalism, și nu pe apartenența politică. Vrem să sprijinim orientarea spre nevoile cetățenilor", a declarat Plahotniuc.

Liderul democraților a precizat că demiterea celor șapte miniștri nu are nicio legătură cu rezultatele obținute pe parcursul mandatului, rezultate de care coaliția de guvernare este satisfăcută.

„Este momentul să fim mai realiști ca oricînd și să luăm decizii care să aducă mai multe rezultate pentru cetățeni în anii ce urmează. Unii se întreabă de ce facem schimbări tocmai acum. Răspunsul e simplu – pentru că vrem mai mult, știm că se poate mai mult", a conchis Plahotniuc.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
83 locuitori

Sergheuca este un sat din cadrul comunei Pervomaiscoe, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Drochia și la 188 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 83 de oameni. Satul Sergheuca a fost menționat documentar în anul 1897.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.