04 april 2012, 10:17 Moldovan reality views 3376
04 april 2012, 10:17 Moldovan reality views 3376

Vladimir Filat: Legea Antidiscriminare a fost retrasă din parlament pentru a nu influența rezultatele partidelor din alianță în cadrul alegerilor locale

Proiectul legii antidiscriminare în primă redacție a fost retrasă din parlament pentru a nu influența rezultatele partidelor din Alianța pentru Integrare Europeană în cadrul alegerilor locale generale din anul 2011. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Vladimir Filat în cadrul unei emisiuni de la ProTV.

În opinia liderului liberal-democraților, pentru societatea moldovenească a fost insuficientă o simplă explicare a beneficiilor de pe urma aprobării acestui proiect de lege, predominînd doar o singură viziune, fapt care a și generat opunerea împotriva adoptării proiectului de lege.

"Am fost pus în situația de a-i asculta pe cei care într-o manieră înșelătoare prezintă situația… Ce propun ei? Să lăsăm izolate 3,5 milioane de persoane?" a spus premierul, menționînd că, în opinia lui, fără legea antidiscriminare Moldova nu va beneficia de sprijinul UE.

"Legea a fost rechemată pentru un motiv forte simplu. Voi aminti declarațiile colegilor mei din alianță și nu mi-am dorit ca această lege să servească drept argument la alegerile locale generale. Și, după părerea mea, a fost decizie absolut corectă", a spus Vladimir Filat, adăugînd că nu vede în textul proiectului de lege supus unor rectificări nicio amenințare.

Amintim, că pentru îmbunătățirea rezultatelor la alegerile locale partidele din alianța de guvernare, de asemenea, nu au abordat problema desființării școlilor, fapt confirmat de ministrul Mihail Șleahtițchi, potrivit căruia, „în timpul campaniei electorale în mod categoric nu se poate spune că avem nevoie de o reformă structurală de acest gen”.

Sursa: moldnews.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1536
Populația:
2529 locuitori

Drăgăneşti este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Drăgănești, Sacarovca și Chirileni. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Sîngerei și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2529 de oameni. Satul Drăgănești a fost menționat documentar în anul 1536 cu numele Pîrtești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.