14 january 2018, 12:30 Moldovan reality views 14724
În Moldova, la două nunţi revine un divorţ
14 january 2018, 12:30 Moldovan reality views 14724

În Moldova, la două nunţi revine un divorţ

În Moldova, la două nunţi revine un divorţ. Potrivit datelor Serviciului Stării Civile, anul trecut, aproape 20 de mii de cupluri au creat o familie, iar alte 9 mii - s-au despărţit. Printre cauzele principale ale divorţului sunt invocate infidelitatea şi lipsa de comunicare.

"Se invocă din partea bărbaților că nu este gospodină sau singură soţia indică că trăieşte cu altul. Soțiile în general invocă motivul că soțul nu a dat dovadă de bărbăție pe parcursul vieței de familie", a declarat directorul adjunct al Serviciului Stare Civilă, Diana Tacu.

Uneori divorţul este o urmare a implicării rudelor în viața de familie.

"Nu s-au împăcat cu banii și cu părinții la căsătorie, la celebrarea ceremoniei", a menționat directorul adjunct al Serviciului Stare Civilă, Diana Tacu.

"Suferă ambii parteneri, însă mai mult, suferă bărbații de pe urma unei despărțiri. O femeie în schimb, renunță la o relație atunci când încearcă orice șansă, orice îndoială o verifică și tocmai atunci pleacă", a afirmat psihologul, Irina Novac.

La divorţ, cel mai complicat proces îl constituie împărţirea averii agonisite de soţi. Pentru a evita conflictele, avocații îndeamnă cuplurile să încheie un contract matrimonial înainte de a trece pragul Stării Civile. În acest caz, serviciile notarului costă cel mult o mie de lei.

"La aceste contracte de cele mai multe ori apelează persoanele mai înavuțite. Părerea mea personală este benefică, fiindcă se zice că căsătoria se face în ceruri, dar divorțul e pe pământ din păcate. De aceea este bine să prevedem, să anticipăm toate", a spus avocatul, Vitalie Iordache.

Potrivit statisticilor, în Republica Moldova, durata medie a unei căsătorii este de şase ani. Vârsta medie a bărbaților care se căsătoresc este de 28 de ani, iar a femeilor - 26 de ani. Bărbaţii, decid să divorţeze, în medie, la vârsta de 32 de ani, iar femeile la 30 de ani.

Source: www.canal3.md

Keywords:

casatorie , divort , statistica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
707 locuitori

Hîjdieni este un sat din cadrul comunei Berezlogi, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 12 km de oraşul Orhei şi la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 707 oameni. Satul Hîjdieni a fost menționat documentar în anul 1430.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.