17 february 2018, 15:00 Moldovan reality views 12116
MAI va verifica stilul de viață al polițiștilor
17 february 2018, 15:00 Moldovan reality views 12116

MAI va verifica stilul de viață al polițiștilor

Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) din cadrul Ministerului Afaceri Interne (MAI) urmează să-și schimbe denumirea dar totodată va avea și unele funcții noi.

Una dintre acestea este de a verifica stilul de viață al polițiștilor.

Ministrul de Interne Alexandru Jizdan spune că după reforma aparatului Guvernului și autoritățile publice s-au reformat. De aici a venit și necesitatea de a schimba denumirea SPIA

„Noi păstrăm această entitate care are menirea de a proteja sistemul într-o oarecare măsură, de a proteja secretul de stat și inclusiv de a depista și elementele de corupție. Ideea de bază este ca noi prin intermediul acestui serviciu să avem o roentgenografie a sistemului", spune ministrul de Interne.

Totodată Jizdan spune că această angajații SPIA au început un exercițiu nou, și anume de a verifica stilul de viață al angajatului poliției.

„Atunci cînd identificăm o persoană la care venitul său nu corespunde cu stilul de viață noi îl luăm în vizor", a detaliat ministrul.

Source: deschide.md

Keywords:

MAI , stil de viață , politia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
466 locuitori

Mihăileni este un sat şi comună din raionul Briceni. Comuna Mihăileni se află la o distanță de 24 km de oraşul Briceni, 35 km de staţia de cale ferată Ocniţa și 216 km de Chișinău. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Mihăileni şi Grozniţa. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 466 locuitori. Prima atestare documentară a satului Mihăileni datează din 15 iunie 1431.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.