03 may 2018, 15:45 Moldovan reality views 10830
Indemnizațiile acordate veteranilor vor putea fi ridicate de către succesori
03 may 2018, 15:45 Moldovan reality views 10830

Indemnizațiile acordate veteranilor vor putea fi ridicate de către succesori

Indemnizațiile unice pentru construcția sau procurarea spațiului locativ, acordate veteranilor, în cazul decesului beneficiarului după adoptarea deciziei Comisiei speciale, vor putea fi ridicate de către succesori.

O prevedere în acest sens se conține într-un proiect de hotărîre propus de către Ministerul Finanțelor.

În prezent, veteranii au dreptul la alocarea unei indemnizații unice pentru construcția sau procurarea spațiului locativ. Însă, drepturile derivate din prevederile hotărîrii nu se transmit prin succesiune.

Autoritățile publice locale au semnalat că au fost înregistrate cazuri, în care beneficiarii au decedat după aprobarea hotărîrii respective sau după adoptarea deciziei Comisiei speciale privind acordarea îndemnizațiilor unice și nu au reușit s-o primească. Astfel, că membrii familiilor beneficiarilor se confruntă, în continuare, cu dificultăți, neavînd condiții adecvate de trai. În ultimii trei ani s-au înregistrat nouă semnale în acest sens de la autoritățile publice locale.

În vederea acordării de suport din partea statului familiilor veteranilor, Ministerul Finanțelor propune ca, în cazul decesului beneficiarului de indemnizație unică după adoptarea deciziei Comisiei speciale, drepturile derivate din prevederile hotărîrii să fie transmite prin succesiune.

MF mai menționează că promovarea proiectului dat va fi executată în limita alocațiilor prevăzute în bugetul de stat în acest scop. În anul curent suma prevăzută în buget pentru acordarea îndemnizațiilor unice pentru construcția sau procurarea spațiului locativ este de 8,5 milioane de lei.

Source: ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
171 locuitori

Mărășești este un sat din cadrul comunei Cubolta, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 47 km de orașul Sîngerei și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 171 de oameni. Satul Mărășești a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.