05 august 2018, 12:00 Moldovan reality views 10831
Persoanele social vulnerabile pot aplica pentru un stagiu la ONU
05 august 2018, 12:00 Moldovan reality views 10831

Persoanele social vulnerabile pot aplica pentru un stagiu la ONU

Persoanele cu dizabilități, reprezentanți ai minorităților etnice, lingvistice, sexuale și religioase pot aplica începînd de ieri la un stagiu oferit de Organizația Națiunilor Unite în Republica Moldova. Doritorii pot aplica dosarele pînă la data de 20 mai, iar câştigătorii se vor alătura după finalizarea stagiului echipei ONU în Moldova.

Veaceslav Balan, Coordonatorul național, Oficiul Înaltului Comisar ONU în Moldova, a specificat că scopul programului este de a stimula incluziunea și acceptarea persoanelor cu mai puține șanse de afirmare pe plan profesional, precum și de a încuraja cât mai multe organizații și instituții să preia exemplul ONU, oferind oportunități similare.

"Noi am ajustat cerințele standard pentru stagii la ONU și le-am făcut mai accesibile pentru acest program. Astfel, nu solicităm studii superioare, cum facem de obicei, fiindcă conștientizăm că este o condiție dificil de îndeplinit pentru toate persoanele. În schimb, cerem o scrisoare de motivare, în care persoana poate face referință la dificultățile întâlnite la ocuparea în câmpul muncii sau continuarea studiilor", a spus Balan.

Conform sursei citate, la stagiu vor putea participa 12 persoane care timp de 4-6 luni, vor fi implicate în activități și evenimente ale entităților ONU.

Astfel, persoanele vor căpăta experiență practică și vor dobândi competențe profesionale utile pentru angajarea ulterioară în câmpul muncii, inclusiv în cadrul ONU.

La ediția I a Programului ONU de stagii pentru diversitate au participat 12 tineri, iar la cea de-a doua – 14. Ei au afirmat că această experiență le-a schimbat viața și le-a stimulat cariera. Totodată, șapte instituții publice și private în anul 2016 și altele 12 în 2017 au preluat această inițiativă și au dezvoltat parteneriate pentru egalitate și diversitate în propriile organizații.

Source: moldpres.md

Keywords:

ONU , stagiu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1628
Populația:
1509 locuitori

Schineni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Schineni și Schinenii Noi. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1509 oameni. Satul Schineni a fost menționat documentar în anul 1628.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.