18 may 2018, 11:30 Moldovan reality views 9343
Tiraspolul nu este pregătit să-şi discute statutul în cadrul R. Moldova
18 may 2018, 11:30 Moldovan reality views 9343

Tiraspolul nu este pregătit să-şi discute statutul în cadrul R. Moldova

Autorităţile autoproclamatei rmn nu sînt pregătite pentru negocieri cu privire la reglementarea politică a conflictului transnistrean, care sînt aşteptate la Chișinău.

Despre aceasta a declarat astăzi liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, la întrunirea cu deputaţi ai aşa-numitului soviet suprem al regiunii, transmite MOLDPRES cu referire la surse electronice.

„La ora actuală nu putem lansa aşa-zisul al treilea coş, vorbind despre o anumită reglementare politică. Nimeni nu este gata pentru aceasta", a declarat Krasnoselski. El a subliniat şi faptul că „la Chişinău lipseşte o poziţie unitară privind reglementarea problemei transnistrene".

Totodată, Krasnoselski a atenţionat asupra unor legi adoptate de Parlamentul R. Moldova care, în opinia sa, împiedică negocierile. Liderul autoproclamatei rmn a amintit şi despre referendumul din 2006, desfăşurat de Tiraspol, care a determinat independenţa faţă de Chişinău şi apropierea de Rusia. „Nu am dreptul să vorbesc astăzi despre un oarecare statut politic în cadrul R. Moldova, fie că este vorba de un statut special, fie că se are în vedere o federaţie. Dacă poporul se va pronunţa altfel sau va fi schimbată legea, atunci da", a menţionat aşa-numitul preşedinte al autoproclamatei rmn.

Potrivit acestuia, Tiraspolul este gata să discute lichidarea barierelor în sectoarele legate de comunicaţii, transport, sistem bancar, să soluţioneze alte chestiuni de ordin social-economic, care ar fi în stare să îmbunătăţească viaţa oamenilor simpli.

Următoarea reuniune în formatul de negocieri „5+2" va avea loc în perioada 29-30 de mai curent, la Roma, Italia.

 

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
585 locuitori

Zolotievca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Larga și Zolotievca. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Anenii Noi și la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 585 de oameni. Satul Zolotievca a fost menționat documentar în anul 1860.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.