24 april 2012, 09:35 Moldovan reality views 3200
24 april 2012, 09:35 Moldovan reality views 3200

Opoziția cheamă Consiliul Europei să intervină în situația din Moldova care se află în pragul „unei destabilizări majore și confruntări”

Vladimir Voronin a cerut Consiliului Europei să intervină de urgenţă pentru a restabili principiile democratice în Moldova. În cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg Vladimir Voronin s-a plîns şi de faptul că manifestaţia opoziţiei, planificată pentru 1 mai, a fost interzisă. Preşedintele Partidului Comuniştilor a mai spus că guvernarea de la Chișinău duce o politică oligarhică şi totalitară, sub masca unui mesaj proeuropean, relatează MOLDNEWS.

"În această sală nu o singură dată au răsunat aprecieri critice a ceea ce se întîmplă în ultimpul timp în Republica Moldova. Modificări în legea cu privire la alegerile prezidenţiale în procesul alegerilor prezidenţiale, schimbarea Codului electoral în ajunul alegerilor parlamentare, nedorința majorităţii parlamentare timp de un an de a începe procedura de alegere a Preşedintelui, refuzul autorităţilor, contrar prevederilor Constituţiei, de a dizolva parlamentul şi, în cele din urmă, alegerea anti-constituţională a șefului statului. Majoritatea experţilor din Republica Moldova şi reprezentanţii opoziţiei numesc aceasta uzurpare a puterii",- a spus el.

Vladimir Voronin a remarcat că "judecînd după situaţia care degradează dramatic, este dificil să te îndoiești de faptul că în curînd, aceste estimări vor deveni dominante. În primul rînd, pentru că puterea a procedat la reducerea libertăţile democratice în ţară și în primul rând libertatea de exprimare."

Liderul opoziţiei a spus că "la 5 aprilie în Republica Moldova a fost închis unicul canal de televiziune, care își permitea să critice regimul Acesta era unul dintre canalele de televiziune cele mai populare, cu milioane de telespectatori. Astfel, puterea a lipsit o parte a societății de posibilitatea de a primi informaţii alternative despre situaţia din ţară"..

Vladimir Voronin a declarat că "Republica Moldova este în pragul unei destabilizări majore și confruntări".

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1122 locuitori

Hancăuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Hancăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 26 km de oraşul Edineţ, la 47 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 228 km de Chișinău.Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1122 de oameni. Prima atestare documentară a așezării datează din anul 1429, cînd domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun dăruia lui Radu grămătic satul Ivancăuți (denumirea veche a satului Hancăuți.)

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.