07 june 2018, 09:55 Moldovan reality views 3453
Moldova primește o nouă finanțare şi de la Banca Mondială, după ce a primit de la FMI
07 june 2018, 09:55 Moldovan reality views 3453

Moldova primește o nouă finanțare şi de la Banca Mondială, după ce a primit de la FMI

Consiliul de Directori ai Băncii Mondiale a aprobat ieri, 5 iulie, acordarea unei finanțări Republicii Moldova în valoare de 30 milioane de dolari, în cadrul Programului de Management Economic pentru Republica Moldova (DPO-3).

Banii devin disponibili ca urmare a realizării de către Guvern a reformelor în domeniul guvernanței economice, și anume, managementul finanțelor publice, îmbunătățirea mediului de afaceri, inclusiv, domeniul bancar, agricultura și sectorul energetic.

Scopul finanțării este asigurarea stabilității macroeconomice și stimularea creșterii economice.

Programul de Management Economic al Republicii Moldova "DPO-3" este una dintre cele mai importante componente ale Parteneriatului Strategic pentru perioada anilor 2018-2021.

Banii sunt oferiți sub formă de sprijin bugetar în baza acțiunilor stabilite în matricea de politici cu condițiile de concesiune de tip Blend.

Amintim că la începutul săptămânii, Moldova a primit o nouă tranşă de 33,7 milioane de dolari din împrumutul contractat în 2016 de la FMI. 22,5 milioane sunt deja în conturile BNM, iar restul de 11,2 milioane de dolari vor ajunge săptămîna viitoare.

Acordul de împrumut încheiat cu FMI în 2016 are o valoare totală de 183 de milioane de dolari pe o perioadă de 3 ani. Potrivit Fondului Monetar Internaţional, Moldova va avea o creştere economică de 3,5 procente anul acesta.

Source: publika.md

Keywords:

bani , Banca Mondială

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1763
Populația:
611 locuitori

Mîrzaci este un sat din cadrul comunei Mîrzeşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 611 oameni. Satul Mîrzaci a fost menționat documentar în anul 1763.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.