18 august 2018, 11:00 Moldovan reality views 11697
În R. Moldova vor fi create Centre de zi pentru copii de pînă la trei ani
18 august 2018, 11:00 Moldovan reality views 11697

În R. Moldova vor fi create Centre de zi pentru copii de pînă la trei ani

În Republica Moldova vor fi create centre de zi pentru îngrijirea copiilor cu vîrsta de pînă la trei ani.

Acest lucru este prevăzut de Regulamentul-cadru privind organizarea și funcționarea Serviciului social „Centrul de zi pentru îngrijirea copiilor cu vîrsta de 4 luni-3 ani", care a fost publicat ieri în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

Centrele vor fi create în comunități de către autoritățile publice locale și vor putea găzdui pînă la 12 copii. Serviciul va fi instituit pentru a preveni separarea copilului de familie, a marginalizării, a excluderii sociale și a instituționalizării acestuia.

Copiii vor fi admiși în Centru în baza cererii părintelui sau a persoanei în grija căruia se află. În cadrul acestuia, copiii vor beneficia de servicii de alimentație, formarea deprinderilor de viață, dezvoltarea abilităților de comportament.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, începînd cu anul 2011, acest serviciu a fost dezvoltat și pilotat în municipiile Chișinău, Bălți și orașul Glodeni, unde au fost create șase astfel de Centre. Acestea sunt destinate mamelor solitare și familiilor în situație de criză.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

copii , grădiniţa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
4941 locuitori

Tîrnauca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Tîrnauca alcătuia 4941 de oameni în anul 2004. Satul Tîrnauca a fost menționat documentar în anul 1768.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.