09 march 2018, 12:45 Moldovan reality views 8735
Salariile profesorilor vor fi indexate cu 8%
09 march 2018, 12:45 Moldovan reality views 8735

Salariile profesorilor vor fi indexate cu 8%

Începînd cu 1 septembrie, salariul de funcţie al cadrelor didactice şi al personalului ştiinţifico-didactic din instituţiile de învăţămînt finanţate din buget va fi indexat, de la 1 septembrie, cu 8 procente.

O lege votată de Parlament la sfîrșitul sesiuni de primăvară-vară, autor al căreia este Guvernul, prevede majorarea, în fiecare an de la 1 septembrie, a salariilor cadrelor didactice și cadrelor științifico-didactice din instituțiile de învățămînt finanțate din bugetul țării.

În urma modificărilor propuse, salariul de funcție al unui rector va spori pînă la 6460 de lei, iar al unui profesor universitar - pînă la 4840 de lei. Cu 325 de lei se va majora salariul conferențiarilor universitari, iar cel al lectorilor va crește cu aproape 300 de lei.

De salarii majorate vor beneficia și asistenții universitari, antrenorii și formatorii din învățămîntul superior. După același algoritm vor fi majorate salariile angajaților din învățămîntul general și profesional tehnic.

Source: trm.md

Keywords:

salarii , profesor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1463
Populația:
1348 locuitori

Crişcăuţi este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Crişcăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Dondușeni și la 203 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1348 de oameni. Satul Crişcăuţi a fost menționat documentar în anul 1463.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.