09 august 2018, 13:05 Moldovan reality views 3184
Prunele moldovenești vor fi comercializate în Canada
09 august 2018, 13:05 Moldovan reality views 3184

Prunele moldovenești vor fi comercializate în Canada

Prunele moldovenești vor fi comercializate pe piața din Canada. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a fost informat printr-un demers oficial, că din 1 octombrie 2018, Agenția Canadiană pentru Controlul Alimentelor va lansa procesul de eliberare a permiselor la importul în Canada a prunelor moldovenești în stare proaspătă.

Coordonatorul Național pentru protecția Plantelor din cadrul Agenției menționate, Barbara Peterson, semnatara demersului, a subliniat în document că procesul de revizuire tehnică a Programului de Abordare Sistemică la exportul prunelor din Republica Moldova în Canada a fost finalizat.

Potrivit Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, obținerea accesului prunelor moldovenești în stare proaspătă pe piața de desfacere canadiană reprezintă un succes al negocierilor comune dintre autoritățile de profil din ambele state.

Source: moldpres.md

Keywords:

Canada , Prune

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
31 locuitori

Sagaidacul de Sus este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 19 km de oraşul Criuleni şi la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 31 de oameni. Satul Sagaidacul de Sus a fost întemeiat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.