28 may 2012, 14:52 Moldovan reality views 4109
28 may 2012, 14:52 Moldovan reality views 4109

Mitropolitul Vladimir a acuzat autorităţile moldovene de trădare

Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldovei, Vladimir a criticat aspru adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova a legii privind asigurarea egalității de şanse, se spune în declarația difuzată luni de serviciul de presă al Mitropoliei, relatează NEWSMOLDOVA.

Mitropolitul Vladimir a calificat adoptarea acestei legi drept un "act de sfidare", care contravine moralei creştine. Parlamentului Republicii Moldova, vineri, în ciuda rezistenţei active a Mitropoliei Moldovei şi reprezentanţilor societăţii civile, a adoptat legea privind asigurarea egalității de şanse.

Indignarea a zeci de mii de cetăţeni ai republicii a fost stîrnită de unul dintre articolele acestui document, care interzice discriminarea minorităţilor sexuale. Cu toate acestea, protestele s-u ciocnit de o presiune fără precedent din partea Uniunii Europene, care a cerut ca acest proiect de lege controversat, să fie adoptat înainte de 25 mai, în caz contrar Republica Moldova ar putea rata perspectiva liberalizării regimului de vize cu UE.

În declaraţia Mitropoliei se subliniază faptul că numeroasele apeluri ale clerului la conducerea statului de a exclude din proiectul de lege sintagma "orientare sexuală", au fost ignorate. Propunerile de a crea o comisie mixtă pentru a analiza şi a îmbunătăţi proiectul de lege nu au fost luate în considerare.

Potrivit Mitropoliei, "adoptarea acestei legi poate provoca tulburări de mase grave, de care se vor face vinovați cei care au legiferat această trădare a valorilor fundamentale ale poporului nostru".

Mitropolia Chişinăului și a Întregii Moldove pledează în favoarea modificării legii prin eliminarea formulei "orientare sexuală", precum şi tuturor dispoziţiilor referitoare la minorităţile sexuale.

"Am subliniat faptul că nu încercăm să stîrnim ura față de anumite categorii de cetăţeni, dar vrem să apărăm valorile şi tradiţiile noastre pentru a educa tînăra generaţie de o manieră sănătoasă şi demnă, în spiritul învăţăturii creştine ortodoxe, care a devenit baza conștiinței naţionale a poporului nostru, ne-a ajutat sa supraviețuim timp de secole, în ciuda a numeroase vicisitudini istorice ", - se spune în declaraţia Mitropolitului Vladimir.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
611 locuitori

Cogîlniceni este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul are o suprafaţă de circa 0.79 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.27 km. Cogîlniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Cogîlniceni este aşezat pe partea stîngă a rîuleţului Cogîlnic, de unde vine  şi numele localităţii. Cogîlniceni este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Rerzina şi la 73 km de Chișinău.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.