28 may 2012, 16:49 Moldovan reality views 3237
28 may 2012, 16:49 Moldovan reality views 3237

Ultimatum pentru Mitropolitul Vladimir?

Un grup de tineri acuză Mitropolia Moldovei şi personal pe Mitropolitul Vladimir de atitudine laşă faţă de adoptarea Legii cu privire la asigurarea egalităţii. Aceştia susţin că, pe parcursul ultimilor doi ani, „Mitropolitul a luat apă în gură, limitîndu-se la nişte declaraţii sterile şi o vizită a Sinodului la spicherul Marian Lupu şi premierul Vlad Filat”.

În acest context, enoriaşii solicită declararea anatemizării tuturor deputaţilor care au votat legea, a ministrului şi ex-ministrului Justiţiei, Oleg Efrim şi Alexandru Tănase, a premierului Vlad Filat şi a preşedintelui Nicolae Timofti. În caz contrar, ei susţin că vor fi nevoiţi să se adreseze Patriarhului Kiril cu solicitarea de a numi un alt Mitropolit.

„Devine din ce în mai evident pentru orice creştin că vina pentru eşecul în această problemă revine nu atît demnitarilor vînduţi, de la care nici nu ne aşteptam la o atitudine conştientă, cît poziţiei trădătoare şi laşe a Mitropoliei Moldovei”, a declarat în cadrul unui briefing de presă tînăra Magdalena Ţugulea.

La rîndul său, un alt tînăr Dorin Jamba a menţionat că, dacă şi de această dată Înalt Preasfinţitul Vladimir nu va lua atitudine, dînd anatemei nominal pe toţi cei care au contribuit la adoptarea legii, ei îşi rezervă dreptul de a se desolidariza de Mitropolit, cerîndu-i Patriarhului Kiril un alt ierarh destoinic şi ortodox. Totodată, în cazul în care nu le vor fi revendicate solicitările, enoriaşii ameninţă cu proteste în curtea Palatului Mitropolitan.

Cei patru tineri prezenţi la briefing au menţionat că reprezintă un grup din cîteva sute de creştin-ortodocşi.

 

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
306 locuitori

Hagichioi este un sat din cadrul comunei Albota de Jos, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Taraclia și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 306 oameni. Satul Hagichioi a fost menționat documentar în anul 1803.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.