01 april 2019, 11:20 Moldovan reality views 7599
Timp de un an de studii vor fi organizate trei sesiuni de bacalaureat
01 april 2019, 11:20 Moldovan reality views 7599

Timp de un an de studii vor fi organizate trei sesiuni de bacalaureat

Pe parcursul unui an de studii vor fi organizate trei sesiuni de susținere a examenelor de bacalaureat, și nu două cum a fost pînă în prezent.

Legea care prevede acest lucru și decretul șefului statului privind promulgarea documentului vor fi publicate mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Astfel, candidații care nu vor promova unele probe în urma celor două sesiuni de examinare ordinare, vor putea susține examenul de bacalaureat încă o dată. Însă, de această dată elevii vor trebui să achite o taxă de examen. Mărimea acesteia va fi stabilită de guvern.

În termen de trei luni de la data intrării în vigoare a documentului publicat în Monitorul Oficial, guvernul va aduce actele sale normative în concordanță cu noua lege.

Source: moldpres.md

Keywords:

bacalaureat , examen

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
776 locuitori

Coştangalia este un sat din cadrul comunei Ecaterinovca, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cimișlia și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 776 de oameni. Satul Coștangalia a fost menționat documentar la începutul secolului XIX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.