22 january 2019, 11:40 Moldovan reality views 10684
Cum pot fi admişi elevii moldoveni fără examene la MFTI?
22 january 2019, 11:40 Moldovan reality views 10684

Cum pot fi admişi elevii moldoveni fără examene la MFTI?

Pe data de 26 ianuarie Liceul Teoretic "Gaidaji" de la Comrat va găzdui cea de-a 58-a ediție a Olimpiadei la Fizică și Matematică din cadrul Institutului de Fizică și Tehnologie de la Moscova (MFTI).

Pentru clasele 10-12, această Olimpiada este o etapă de calificare pentru Olimpiada „Fizteh", care le poate oferi elevilor şansa de a fi admişi la MIPT fără examene, transmite Noi.md.

Informaţia în cauză a fost comunicată de către reprezentanța Rossotrudnicestvo din Moldova, menționînd că toți elevii din clasele 8-12 pot participa la Olimpiada de Matematică și Fizică (elevii de clasa 8 pot îndeplini sarcini pentru elevii clasei a 9-a).

Fiecare participant trebuie: 1. Să se înregistreze pe site-ul https://abitu.net; 2. Să intre pe pagina evenimentului în cauză https://abitu.net/event/3289; În caz de necesitate să aibă asupra sa: 1. Pașaportul / certificatul de naștere (copia); 2. Două caiete subțiri de matematică; 3. Pix; 4. Cartela de participant completată și semnată, care pot fi obținute de pe pagina evenimentului "Olimpei". Trebuie să prezentaţi două cartele - una la fizică, a doua la matematică.

Olimpiada se va desfășura pe 26 ianuarie, la ora 10:00 la matematică și la ora 13:00 la fizică pentru clasele 8-12, fiecare rundă durează 2 ore.

Institutul de Fizică și Tehnologie din Moscova (MFTI) este una dintre cele mai importante universități tehnice din Rusia.

Source: noi.md

Keywords:

elevi , învăţămînt

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1436
Populația:
779 800 locuitori
Logo

Municipiul Chișinău este capitala Republicii Moldova, centru urban cu important potenţial economic, social, cultural. Amplasat  în partea centrală a țării, este traversat de rîul Bîc. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 779 800  locuitori. Prima atestare documentară a Chişinăului datează din anul 1436, cînd domnitorii Ilie şi Ştefan întăresc logofătului Oancea posesiunile sale, aflate în hotar cu “Cheşeneul lui Acbaş". În 1576 documentele menţionează Chişinăul ca sat în ţinutul Lăpuşnei, cu mori în Bîc.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.