13 february 2019, 15:00 Moldovan reality views 15297
Cazul piloților moldoveni: Ambasadorul rus, convocat la MAEIE
13 february 2019, 15:00 Moldovan reality views 15297

Cazul piloților moldoveni: Ambasadorul rus, convocat la MAEIE

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene l-a convocat la minister pe Ambasadorul rus la Chișinău, Oleg Vasnețov și i-au înmînat o notă de protest în legătură cu cazul celor doi piloți moldoveni, eliberați din captivitatea talibanilor, care se află acum internați într-un spital de la Moscova.

Menționăm că, potrivit anunțului făcut la data de 12 februarie de MAEIE, delegația Republicii Moldova, detașată la Moscova pentru a acorda asistența necesară cetățenilor moldoveni eliberați din prizonierat în Afganistan, Lionel Buruiană și Mihai Crihana, precum şi pentru a efectua procedurile necesare revenirii acestora în Republica Moldova, nu au obținut de la autoritățile ruse nici accesul la ei, nici informația privind locul unde sînt plasați.

Astfel, partea moldovenească și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu tergiversarea accesului delegației la cetățenii moldoveni eliberați din prizonieratul taliban în Afganistan și care se află acum la Moscova.

Source: noi.md

Keywords:

MAEIE , ambasador , Rusia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
4559 locuitori

Vadul lui Vodă este un oraş din componența municipiului Chișinău, amplasat la o distanţă de 18 km de capitala Republicii Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituia 4559 de locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1432. Legenda spune că denumirea Vadul lui Vodă ţine de numele domnitorului Ştefan cel Mare, care după o victorie repurtată în lupta cu tătarii, în 1485, la Nistru, a făcut o masă mare de sărbătoare.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.