23 august 2012, 14:30 Moldovan reality views 7549
23 august 2012, 14:30 Moldovan reality views 7549

Politicieni moldoveni au calificat contradictoriu vizita Cancelarului german

Vizita Cancelarului german Angela Merkel a fost calificată contradictoriu de către politicienii moldoveni. Potrivit liderului PCRM Vladimir Voronin, această vizită "nu poate fi numită istorică, din motiv că nu a fost semnat niciun act oficial". Afirmaţia a fost făcută miercuri, 22 august dela finele întrevederii fracţiunilor parlamentare cu oficialul german, informează MOLDPRES.

Voronin a participat la întrevederea cu Cancelarul federal, deşi a anterior s-a declarat nemulţumit că nu va beneficia de o întîlnire separată. El s-a declarat nemulţumit de situaţia politică din ţară şi i-a înmînat o scrisoare în care oferă exemple.

Liderii partidelor din AIE au calificat vizita Cancelarului german drept un puternic semnal de susţinere din partea Europei pentru Republica Moldova.

"Vizita la Chișinău a Angelei Merkel va aprofunda relaţiile cu Germania şi va determina integrarea europeană a ţării nostre. Acest gest a cancelarului german este o confirmare a importanţei transformărilor democratice ce au loc în RM", a opinat liderul PLDM Vlad Filat.

Şi preşedintele PDM, Marian Lupu a apreciat vizita oficialului european drept una cu puternice conotaţii economice, dar şi politice.

Preşedintele liberalilor Mihai Ghimpu a recunoscut în cadrul întrevederii cu Merkel că în ţară există încă probleme interne dar s-a declarat optimist.

La 22 august Cancelarului german Angela Merkel a efectuat o vizită oficială în Republica Moldova. În cadrul acestea oficialul german a avut întrevederi cu premierul Vlad Filat, cu fracţiunile parlamentare şi cu preşedintele RM Nicolae Timofti, notează MOLDPRES.

Keywords:

Moldova , politica , Europa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
493 locuitori

Valea Norocului este un sat din cadrul comunei Izvoare, raionul Sîngerei. Satul Valea-Norocului de află la distanța de 22 km de orașul Sîngerei și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 493 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1929.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.