06 august 2019, 18:07 Moldovan reality views 26118
Curtea Constituțională a declarat neconstituțională votarea Zinaidei Greceanîi și toate actele votate de Parlament
06 august 2019, 18:07 Moldovan reality views 26118

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională votarea Zinaidei Greceanîi și toate actele votate de Parlament

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a examinat sesizarea nr. 111a din anul 2019 privind controlul constituționalității actelor legislative adoptate de deputaţii Parlamentului de legislatura a X-a, la 8 iunie 2019, depusă de mai mulți deputați democrați.

„Se declară neconstituţională Hotărârea adoptată de deputaţii Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a din 8 iunie 2019 pentru alegerea doamnei Zinaida Greceanîi în funcţia de Preşedinte al Parlamentului.

Se declară neconstituţionale,ab initio, actele legislative (legile, hotărârile) adoptate de deputaţii Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a la data de 8 iunie 2019 şi ulterior.

Hotărârea Curții Constituționale este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova", se menționează în decizia Curții.

Source: diez.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1855
Populația:
2223 locuitori

Coşcalia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Coşcalia, Florica și Plop. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Căușeni și la 61 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2223 de oameni. Satul Coşcalia a fost menționat documentar în anul 1855.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.