30 august 2012, 12:26 Moldovan reality views 3316
30 august 2012, 12:26 Moldovan reality views 3316

Moldovenii vor plăti taxe mai mari pentru intrarea în muzee


Foto: moldpres.md

Moldovenii vor plăti taxe mai mari pentru intrarea în muzee. O hotărîre în acest sens a fost aprobată miercuri de către Guvern, informează MOLDPRES.

Potrivit ministrului Culturii, Boris Focşa, măsura a fost luată din motive de austeritate. "În situaţia de criză bugetară, muzeele întreprind un şir de măsuri în vederea suplimentării bugetelor lor prin diverse activităţi, însă nu îşi pot acoperi cheltuielile", a declarat Focşa.

În urma modificărilor aprobate, un adult va achita 10 lei (0,8 USD) pentru o vizită la muzeu, cu şapte lei ( 0,56 USD) mai mult decît pînă în prezent. Studenţii, pensionarii şi persoanele cu handicap mediu vor achita cinci lei (0.4 USD), însă elevii, care pînă în prezent puteau vizita muzeele gratis, vor plăti cîte doi lei (0.16 USD).

La propunerea Premierului Vlad Filat, intrarea în muzeele din Republica Moldova va fi gratuită pentru toţi în ultima sîmbătă şi duminică din lună.

Keywords:

Moldova , taxa , muzeu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
1199 locuitori

Pleşeni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tătărăşeni, Hănăseni şi Pleşeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cantemir și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1199 de locuitori. Satul Pleșeni a fost menționat documentar în anul 1835.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.