29 june 2019, 11:00 Moldovan reality views 3584
Cine va sta în fruntea serviciilor speciale moldovenești
29 june 2019, 11:00 Moldovan reality views 3584

Cine va sta în fruntea serviciilor speciale moldovenești

La una dintre ședințele parlamentului, deputații PSRM și ai blocului ACUM au votat în primă lectură pentru schimbarea subordonării serviciilor speciale moldovenești și noua procedură de numire a șefului instituției: candidatura pentru funcția de director al Serviciului Informații și Securitate (SIS) iarăși va fi propusă parlamentului de președintele țării.

Alegerea unui candidat potrivit pentru funcția de conducere într-o structură-cheie figura printre prioritățile din agenda noii puteri. Marți, 25 iunie, deputații au votat pentru numirea lui Alexandru Esaulenco în funcția de director al SIS pentru un termen de 5 ani, precum și a adjunctului acestuia, Artur Gumeniuc. A doua zi, președintele Igor Dodon a prezentat colectivului SIS noua conducere a instituției.

Experții vorbesc despre importanța faptului ca conducătorii SIS să aibă o viziune clară asupra reformării organelor de securitate națională și activității lor în noua funcție. Politicienii moldoveni au fost chemați să manifeste maturitate în chestiunile ce țin de securitatea națională, să asigure activitatea serviciilor speciale în cadrul legal și, spre deosebire de practica din ultimii ani, să nu admită disonanțe în acțiunile reprezentanților structurilor de forță.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

SIS , servicii speciale

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
80 locuitori

Negurenii Noi este un sat din cadrul comunei Agronomovca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 80 de oameni. Satul Negurenii Noi a fost menționat documentar în anul 1911.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.