30 july 2019, 11:10 Moldovan reality views 2893
Greceanîi: În Moldova ar putea fi deblocate știrile rusești
30 july 2019, 11:10 Moldovan reality views 2893

Greceanîi: În Moldova ar putea fi deblocate știrile rusești

În Moldova ar putea fi deblocate emisiunile TV de știri și cele analitice rusești.

Acest lucru a fost declarat de către președintele Parlamentului Moldovei, Zinaida Greceanîi, în cadrul unui interviu acordat RIA Novosti.

Spicherul a fost întrebat ce intenționează să facă actualul Parlament în contextul hotărîrii aprobate de parlamentul de lectură precedentă privind așa numita luptă cu propaganda rusească care s-a soldat cu interzicerea emisiunilor TV de știri și a celor analitice rusești, iar această interdicție constituie de fapt o cenzură.

„Am discutat această problemă în cadrul vizitei în Duma de Stat a Federației Ruse. Trebuie să găsim o ieșire din această situație deoarece au avut de suferit nu doar posturile informaționale și analitice rusești, dar și altele. În prezent noi elaborăm o soluție pentru această problemă", a specificat Zinaida Greceanîi.

Anterior și Președintele Moldovei, Igor Dodon, a spus că interdicția asupra difuzării știrilor și emisiunilor analitice rusești trebuie ridicată.

În 2017 Parlamentul Moldovei a adoptat un proiect de lege privind combaterea propagandei străine, inclusiv a celei rusești. Documentul interzice difuzarea de către audiovizual a emisiunilor cu caracter informațional, informațional-analitic, militar sau politic produse în țările care nu au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Totodată, retransmiterea programelor de divertisment sau a altor emisiuni a fost permisă. Ulterior Parlamentul a adoptat un nou Cod al Audiovizualului care a lăsat în vigoare interdicția asupra difuzării știrilor ruse.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1869
Populația:
6204 locuitori

Stăuceni este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Goianul Nou și Stăuceni. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6204 de oameni. Satul Stăuceni a fost menționat documentar în anul 1869.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.