20 july 2011, 11:12 Moldovan reality views 5354
20 july 2011, 11:12 Moldovan reality views 5354

Moldovenii – printre cele mai innovative popoare din lume

Potrivit studiului realizat de The business school for the world moldovenii sînt printre cele mai inovative popoare din lume. Ei ocupă poziția 39 în clasamentul Indicelui global de inovație (The Global Innovation Index) și sunt printre primii zece la capitolul dinamismul sistemului de proprietate intelectuală. Republica Moldova (locul 5) și Suedia sunt singurele ţari europene care a ajuns în top 10 la capitolul eficienţă. Studiul menționat indică asupra creșterii exporturilor de mărfuri intelectuale din țara noastră.

Potrivit The Global Innovation Index pe primele locuri în clasamentul Indicelui global de inovație se situează Elveţia, Suedia și Singapore. România s-a situat pe poziția 50, Federația Rusă pe 56, iar Ucraina pe locul 60.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1644
Populația:
803 locuitori

Mîndra este un sat din cadrul comunei Hîrjauca, raionul Călăraşi. Satul Mîndra se află la distanţa de 20 de km de orașul Călăraşi, şi la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 803 locuitori. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1644.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.